Blue Beard's Revenge - Shavette

Skalic
Viestit: 15
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 20:04

Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja Skalic »

Hohoi.

Tarkoituksena olisi jonkunlainen tuomio kyseisestä tuotteesta antaa jos joitakin kyseinen laitos kiinnostaa. Pitänee toki ottaa huomioon että kyseinen laitos on ensimmäinen shavette ja samalla myös ensimmäinen veitsimäinen leikkuumasiina jota allekirjoittanut on käyttänyt.

Tilailin Shavette:n Razor Masterilta ja todella nopeasti saapui perille. Toki alkuun kävi pieni hassi kun olin tilannut vahingossa erilliset shavette terät jotka ei kuitenkaan käy ko. laitokseen. Yhteydenotolla Razorille tuokin hoitui ja sai useampaa mallia partateriä shavetten q mukana. Näin alkuun olen käyttänyt Personnel teriä ja hyvin ovat toimineet.

Shavette: Shavette oli pakattu miehekkääseen pahvilootaan pääkalloilla varustettuna. Itse shavette oli muovisen taskun sisällä joka kyllä omiin tarkoituksiin riittää kun ei toistaiseksi ole kotia pidemmälle tarvinut shavettea viedä.

Shavette on mukavan kevyt ja hyvin käteen istuva, tietysti vertailukohtia ei ole. Muovinen kahvakin tuntuu yllättävän hyvältä ottaen huomioon shavetten hinnan. Kaikki niitit pitävät eikä mikään osa nuljua kuten EHKÄ voisi odottaa.

Ensimmäisen kerran käyttöön otettaessa, teränkin saa shavetteen laitettua helpommin kuin usea englanninkielinen arvostelu antaa olettaa. Hivenen joutui painimaan että teräpakan saa erilleen mutta jo kolmannella terän vaihto kerralla tuokin on helpompaa.

Ajo itsessään sujuu jo ilman verenvuodatusta mutta ensimmäisellä kerralla oli tekniikka hakusessa. Kuten aikaisemmin kirjoitin, shavette on mukavan kevyt ja hyvin käteen istuva. Shavette tuntuu ainakin näin "veitsi"leikkuun aloittelijalle aivan mahtavalle vaihtoehdolle jos haluaa tutustua ajotyyliin ennen aidon veitsen hankkimista.

Summa summarum:

Loistava valinta omasta mielestä aloittelevalle veistäjälle hinnan sekä laadun puolesta. Alkuun teräpakan levitys voi tuntua hankalalta mutta senkin avaamisen oppii nopeasti. Ajaessa erittäin miellyttävä kädessä eikä tunnu painavalta. Ja tietysti tuo helppous houkuttaa, laitosta kun ei tarvitse teroittaa joka kerta.

Nyt allekirjoittanut on löytänyt parranajon mahtavuuden ja odottaa ajoa aina innolla. Mukavasti saa rentouduttua kaikkine esi- ja jälkivalmisteluineen.

Kettu kuittaa.


Avatar
Mosse70
Viestit: 11
Liittynyt: 30 Tammi 2015, 10:37
Paikkakunta: Kanta-Häme

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja Mosse70 »

Sama laitos tuli eilen ja tänään olis kova tarkoitus koe-ajaa, saas nähdä kuin äijän käy.

Jotenkin kanssa houkuttaa toi pelkän terän vaihto ettei aina tarvitsisi olla teroittelemassa mutta jatko selvinnee tuonnenpana.
Mühle R41/R89 Omega Proraso Feather
Elmo78

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja Elmo78 »

Sama laitos on tullut hankittua ja kerran kokeilin ja en uskaltanut vielä enempää ajaa kuin posket myötäkarvaan. Täytyy opiskella juutuubista lisää!
Elmo78

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja Elmo78 »

Toinen parranajo shavetella ja hyvin istuu käteen.
markku
Site Admin
Viestit: 166
Liittynyt: 28 Tammi 2015, 13:02
Paikkakunta: Lohja

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja markku »

Mosse70 kirjoitti:
Jotenkin kanssa houkuttaa toi pelkän terän vaihto ettei aina tarvitsisi olla teroittelemassa mutta jatko selvinnee tuonnenpana.
Mulla meni vuosi tehdasteroituksella, eli ihan koko ajan ei tarvitse olla veistä teroittamassa ;) Ajan tosin laiskasti naamaa, noin kerran viikossa. Mutta muutaman kerran vuoteen riittää monella. Ja on sinänsä myös erittäin mukavaa ja koukuttavaa se teroittaminen(kin).
--
Markku Lehtola, ylläpito
"Olen, koska ajan (partaveitsellä)"

Parranajajien nettikauppa: http://shop.spreadshirt.fi/parrat/
jasso
Viestit: 4
Liittynyt: 20 Helmi 2015, 19:12

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja jasso »

Tommonen tuli hommattua vajaa viikko sitten. Tähän asti menty markettimoniterillä ja ne jää kaappiin pölyttymään. Ensimmäisellä kerralla 1 vekki, siinä kaikki. Ja joka ilta tullu ajeltua :) Keväämmällä tarkoitus sijoittaa veitseen & tykötarpeisiin.
Täytyy sanoa että koukuttava, hyödyllinen, mukava harrastus.
larma
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 16:58

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja larma »

Sama homma täällä, eka "veitsi" käytössä ollu nyt pari viikkoa about ja jäi gilletet kaappiin pölyttymään. Teriä on tilailtu eri mallia ja toinen shavetteki tilauksessa.
Harkinnassa ihan oikea partaveitsi, sitä teroitusväliä oon täs pähkäillykki et kauan se kestää, mut jos vuos menee niin sit sen vois laittaa jopa terottajalle aina vuosihuoltoon.
Jaatinen1982
Viestit: 24
Liittynyt: 30 Tammi 2015, 18:25
Paikkakunta: Harjavalta

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja Jaatinen1982 »

Itse en ole shavetteen tutustunut paitsi parturin penkissä istuessa. Tuli vain mieleen, että onko shavette kuitenkin terältään niin lähellä perinteistä partahöylää, että höylän paino olisi etu sänkeä ajaessa samoin kuin partaveitsen paino on etu partaa ajaessa? Tekniikaltaan sillä varmasti saa selvitettyä pitääkö partaveitsellä ajamisesta... siis tekniikan puolesta :) Pitääpä koeajaa shavette, kun mahdollisuus tulee.
"Joskus asioiden eteenpäin meneminen ja muuttuminen ei tarkoita kehittymistä"
T:mi Juha Hämäläinen
Partaveitsen teroituspalvelut ja kaikkea kivaa nahasta www.juhahamalainen.eu
Avatar
Bazie
Viestit: 18
Liittynyt: 09 Loka 2015, 08:43
Paikkakunta: Lohja
Viesti:

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja Bazie »

Nyt kun tarkemmin tutustuin, niin tämähän on näppärä laite veitsen kokeiluun :o Katsoin, että hintaa tälle ei tule juuri mitään ja kun höylien teriä jo on, niin niitäkään ei tarvitse alkaa erikseen hankkimaan :)
Nyt kyllä näyttää siltä ettei hyvältä näytä...
Andrimus
Viestit: 38
Liittynyt: 15 Loka 2015, 18:52

Re: Blue Beard's Revenge - Shavette

Viesti Kirjoittaja Andrimus »

Tuntuma ei mielestäni ole aivan sama. Tällä saa vekkejä enemmän aikaiseksi;)
Vastaa Viestiin