Sivu 1/1

Savon de Marseille (Marseillen saippua)

Lähetetty: 09 Touko 2015, 19:39
Kirjoittaja Charun
Tarttu tuossa Ranskasta mukaan kuutio ko. saippuaa ja netistä lukemalla porukalla aika ristiriitasia kokemuksia sen käytöstä parranajossa - toiset tuntuu vannovan sen nimeen ja toiset käyttää korkeintaan pesuun.
Ajattelin tuossa seuraavalla ajokerralla kokeilla miten toimii omalla kohdalla, mutta aiemmin olen käyttänyt pelkästään cremejä, eli onko saippuan käyttö kovinkin erilaista?

Ostamani mötikkä on oliiviöljyvariantti (perinteisesti käsityönä tehty), joka lukemani perusteella ei älyttömästä vaahtoa, mutta ilmeisesti kuitenkin tekee ihon riittävän liukkaaksi ajoa varten.

Onko kukaan foorumilainen käyttänyt/kokeillut Marseillen saippuaa ja löytyykö vinkkejä ensimmäistä ajoa ajatellen? Glyseriinin lisääminen, jees or nou?

Re: Savon de Marseille (Marseillen saippua)

Lähetetty: 19 Touko 2015, 22:16
Kirjoittaja DrCane
Miten meni Marseillen kanssa?

Jatkokyssärinä tähän ei-niin-perinteisiin saippuoihin, onko kukaan kokeillut Aleppo-saippuaa?

Re: Savon de Marseille (Marseillen saippua)

Lähetetty: 20 Touko 2015, 10:40
Kirjoittaja Elevator
DrCane kirjoitti:Miten meni Marseillen kanssa?

Jatkokyssärinä tähän ei-niin-perinteisiin saippuoihin, onko kukaan kokeillut Aleppo-saippuaa?
Pitipä tuo googlettaa heti, tuntuu sisältävän 70% oliviöljyä, se tunnetaan vaahdon tappajana. Ei siis sen puolesta kuulosta kovinkaan lupaavalta. Jos joku kokeilee niin raporttia tulemaan :)

Re: Savon de Marseille (Marseillen saippua)

Lähetetty: 02 Kesä 2015, 21:49
Kirjoittaja DrCane
No, pitihän se testata, koska halpaa (1,99€/400g). En sano, että saman valmistajan samaa kamaa, mutta tekstin perusteella samalta ilmansuunnalta kuitenkin.

Ajotestin perusteella voisin kuvitella, että ajotuntuma on sama kuin muillakin perussaippuoilla. Vaahto on niukkaa, eikä erityisen liukastakaan kamaa.

+Halpaa
-Tuoksuu villasukilta

Re: Savon de Marseille (Marseillen saippua)

Lähetetty: 20 Heinä 2015, 06:51
Kirjoittaja Charun
Tämähän on päässyt unohtumaan kokonaan, kun on sen verran paljon tullut muita vaahdokkeita testailtua. :D
En vieläkään ajamaan asti päässyt, mutta harjan pesun yhteydessä testasin kuitenkin tämän saippuan vaahdottumista. Vaahtoa itseasiassa syntyi yllättävän nopeasti ja se oli ennakko-odotuksistani poiketen varsin runsasta ja kuohkeaa. :o

Tuossa pikainen kännyräpsy vaahdosta;
Kuva
Sutiin ei ole paljoakaan ladattu saippuaa ja vaahdotustakin tuossa oli harjoitettu ehkä noin puoli minuuttia, mutta oman (kylläkin suht vajavaisen saippuiden kanssa puljaamisesta) kokemuksen pohjalla voisin tuolla hyvinkin lähteä naamaani siistimään.


Tuossa vielä googlesta löytynyt kuva, joka aika pitkälti on tuon ostamani saippuan näköinen (näitä Marseillen saippuoita ilmeisesti on varsin erilaisia ja vissiin ihan suoria väärennöksiäkin netistä löytyy).
Kuva