Shavette veitsellä parran ajaminen

Ajaminen veitsellä
AS-D2
Viestit: 19
Liittynyt: 12 Helmi 2015, 09:38

Re: Shavette veitsellä parran ajaminen

ViestiKirjoittaja AS-D2 » 17 Marras 2015, 10:15

Kaipaisin myös käyttäjien kokemuksia Feather Artist Club shavetesta. Ulkomaisilla foorumeilla sitä on paljolti kehuttu, mutta onko tuo kuitenkaan vaihtoehto veitselle? Partaveitsi kyllä kiinnostaisi, mutta sen teroittamiseen liittyvä 'välineurheilu' ei.

GooSE
Viestit: 7
Liittynyt: 25 Tammi 2016, 07:52
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Shavette veitsellä parran ajaminen

ViestiKirjoittaja GooSE » 24 Marras 2016, 11:49

Feather Artist Club SS on loistava veitsi ja nimenomaan partaveitsi. Olen käyttänyt siinä Featherin Guard ja Pro teriä.
Ajokulma on hieman eri kuin tavallisissa partaveitsissä, eli terä on hieman loivemmassa kulmassa, mutta tämä ei kokeneelle ajajalle aiheuta ongelmia, koska kahvan kulmahan vaihtuu lähes joka höylässäkin. Mielestäni vähän partaveistä lyhyempi Featherin terä on kätevämpi.
Koska nuo terät ovat todella teräviä, niin ajotekniikkakin saa olla hyvä. Perinteinen partaveitsi terävänäkin on anteeksi antavampi ja hieman "helpompi". Jos kokemusta on veitsellä ajamisesta, niin mitään ongelmia ajamisen kanssa tuskin tulee. Jos taas aikoo kokonaan opetella partaveitsellä ajamista tuolla Featherin veitsellä, niin kannattaa alussa käyttää noita Guard teriä. Featherin terät kestävät 2-3 kertaa pidempään kuin kaksipuoliset terät. Ebay'sta saa 200 kpl paketin n. 70-80 € eli siinä on sellaiset 2000 ajokertaa, parrasta ja tekniikasta riippuen enemmänkin.
Featherissa pidän siitä että voin vain ajaa, kun veitsen teroittaminen, stroppaaminen, huoltaminen ja kuivaaminen jää pois. Jopa kovassa kiireessä saan helposti ajettua BBS ajon. Suosittelen tuota veistä muillekin.

Laitan tähän vielä linkin B&B arvosteluun. Vuoden 2015 voittaja partaveitsi sarjassa. http://www.badgerandblade.com/the-2015- ... ght-razor/


Palaa sivulle “Veitset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija